• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

Jurământul Militar
Vineri, 04/11/2016

Autor: Lt.col. Laurențiu ANA

O nouă serie de soldați profesioniști seria august 2016, arma Poliție Militară au depus, vineri, 4 noiembrie 2016, începând cu ora 11.00, jurământul militar, în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat în fața Casei de Cultură a Municipiului Făgăraș.
Au rostit cuvintele sacre ale legământului suprem soldaţii profesionişti, care s-au instruit timp de zece săptămâni în cadrul unității, în prima etapă a pregătirii lor, cea a modulului instrucţiei individuale.
La ceremonie au participat, pe lângă rudele militarilor, cadre militare în activitate și în rezervă sau retragere, reprezentanți ai autorităților publice locale şi ai instituțiilor de ordine publică și siguranță națională.
Aspecte de la ceremonie pot fi vizionate atât pe pagina de facebook a MApn , https://www.facebook.com/mapn.ro/?fref=ts, cât și mass media locale : http://www.tvfagaras.ro/peste-200-de-militari-au-depus-juramantul-ceremo... , http://fagarasultau.ro/2016/11/04/cereri-casatorie-cadrul-festivitatii-d..., http://www.bunaziuafagaras.info/210-militari-s-au-legat-de-neam-si-tara/ .