• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

Ziua Armatei României
Miercuri, 26/10/2016

Autor: Lt.col. Ana Laurentiu

„Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col. Ştefan Mihalcea, comandantul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu“ la ceremonia militară și religioasă organizată la Monumentul Eroilor căzuți în luptele celor două războaie mondiale din centrul municipiului Făgăraș în prezența a sute de făgărășeni.
Seara, la orele 19.00, în fața porților Cetății Făgărașului militarii au aprins torțele, de la Garda Cetății și au defilat în aplauze însoțiți de localnici.
Aspecte legate de eveniment pot fi vizionate pe http://fagarasultau.ro/2016/10/25/sute-de-fagaraseni-prezenti-la-ziua-ar... și pe http://fagarasultau.ro/2016/10/25/sute-de-fagaraseni-prezenti-la-spectac...