• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

Ziua Forţelor Terestre la CIIVM
Vineri, 22/04/2016

Autor: maior Gligor Văidean

În perioada 21-22 aprilie 2016, Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” a organizat o serie de activităţi dedicate Zilei Forţelor Terestre şi Zilei Infanteriei.

Pe data de 23 aprilie, în aceeaşi zi  cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă,  Forţele Terestre ale Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre.
O altă sărbătoare foarte importantă pentru infanterişti o reprezintă data de 30 aprilie, dată la care în anul 1830 a fost înfiinţată infanteria română modernă.

 Pentru sărbătorirea celor două evenimente, în data de 21 aprilie 2016, a fost organizat un concurs de tragere la care au fost invitaţi să participle reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor publice şi ai societăţilor comerciale din Făgăraş şi din Ţara Făgăraşului. Câştigătorii cuncursului de tragere au fost recompensaţi cu diplome.

În data de 22 aprilie au fost citite mesajele de felicitare ale şefului Statului Major General şi al şefului Statului Major al Forţelor Terestre cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.


Presa locală a relatat despre acest subiect în articolele de presă publicate pe adresele:

http://fagarasultau.ro/2016/04/21/focuri-de-arma-in-poligonul-de-la-galati-de-aceasta-data-civilii-au-tras-cu-armele/

http://www.impactfagaras.ro/stirile-nova-tv-fagaras-21-aprilie-2016/

http://www.tvfagaras.ro/ziua-infanteriei-romane.html


Mai multe imagini de la evenimente pot fi vazute pe adresa http://ciivm.forter.ro/galerie-foto/351/ziua-fortelor-terestre-ziua-infanteriei