• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

Armata - O şcoală altfel, ziua a III-a
Miercuri, 20/04/2016

Autor: maior Gligor Văidean

Armata - O şcoală altfel, ziua a III-a

Chiar dacă la Făgăraş ziua a debutat cu o vreme ploioasă, elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială “Ovid Densuşianu” au vrut să fie alături de militari şi să le descopere o parte din tainele meseriei.

Infanteriştii le-au arătat copiilor claselor a V-a şi a VII-a, tehniciile, tacticile şi procedurile folosite în contrainsurgenţă, armamentul de infanterie, tehnica din dotare şi tradiţiile de luptă ale unităţii.

Cu toate că ploaia nu a contenit, zâmbetele şi căldura din sufletele elevilor au făcut ca în Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte să nu se simtă că este o zi rece de primăvară.

 

Mai multe imagini puteţi să vedeţi pe pagina http://ciivm.forter.ro/galerie-foto/319/scoala-altfel-2016 

Despre acest subiect a fost publicat un articol care poate fi accesat pe adresa http://www.bunaziuafagaras.info/copiii-fascinati-de-pompieri-militari-si...