• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

Armata- O şcoală altfel, ziua a II-a
Marţi, 19/04/2016

Autor: maior Gligor Văidean

În data de 19 aprilie 2016, la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”,  a continuat desfăşurarea evenimentului „ARMATA - O şcoală altfel”, eveniment la care au participat elevii claselor întâi şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Radu Negru” şi de la Şcoala Gimnazială „Ovid Densuşianu” din Făgăraş.

Inocenţa, veselia şi zgomotele copiilor au interferat cu seriozitatea infanteriştilor, iar cazarma  a fost pentru câteva ore un „poligon de bucurie” pentru copii făgărăşeni.

De asemenea, în data de 19 aprilie 2016, reprezentanţii biroului informare-recrutare de la Centrul Militar Zonal Braşov, le-au prezentat soldaţilor şi gradaţilor profesionişti din CIIVM Făgăraş, Planul de şcolarizare în instituţiile de învăţământ în anul şcolar/universitar 2016-2017 pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Mai multe imagini de la cele două evenimente pot fi văzute pe pagina www.ciivm.forter.ro/galerie-foto/261/scoala-altfel