• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

Armata - O şcoală altfel
Luni, 18/04/2016

Autor: maior Gligor Văidean

În perioada 18-22 aprilie 2016, la Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”  se desfăşoară o serie de activităţi specifice domeniului militar în cadrul evenimentului special „ARMATA - O şcoală altfel”. La această activitate participă elevi şi cadre didactice de la toate instituţiile de învăţământ din municipiul Făgăraş.

În data de 18 aprilie 2016, militarii Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu” au primit vizita elevilor din clasa zero, clasa întâi, a II-a, a III-a şi a IV-a de la Colegiul Naţional Doamna Stanca Făgăraş.

Militarii le-au prezentat copiilor tehnica de luptă, armamentul de infanterie, muzeul unităţii şi tradiţiile de luptă ale Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

Imaginile surprinse la acest eveniment demonstrează faptul că micii camarazi ai militarilor, copii de la Colegiul Naţional Doamna Stanca, au fost entuziasmaţi de tot ceea ce au văzut şi au fost preocupaţi să folosească armamentul care le-a fost prezentat.

 

Elevii au fost deosebit de încântaţi de ceea ce au văzut şi de specificul vieţii cazone iar unii dintre ei chiar şi-au propus să urmeze o carieră militară.

Mai multe imagini pot fi văzute pe pagina www.ciivm.forter.ro/galerie-foto/211/armata-o-scoala-altfel-2016