• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

Instruirea studenţilor AFT
Marţi, 21/10/2014

Autor: Mr. Cosmin MIHĂESCU

Studenţii din anul II şi III ai Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", armele infanterie şi poliţie militară au desfăşurat un stagiu de pregătire de specialitate în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre sub îndrumarea instructorilor din CIIVM.

În cadrul modulului de "Bazele tehnice ale armei" pregătirea a constat în cunoaşterea şi instrucţia la armamentul greu de infanterie, armamentul de pe maşinile de luptă precum şi executarea tragerilor cu specifice. Un alt modul de pregătire a fost "Bazele tactice ale armei", în cadrul căruia studenţii au pus în practică în cadrul exerciţiilor tactice în teren, noţiunile teoretice învăţate anterior.

Activitatea a fost pentru prima dată organizată în comun cu toate armele şi specialităţile militare care se pregătesc în AFT iar organizarea, desfăşurarea şi rezultatele obţinute au fost apreciate de către eşaloanele superioare.