• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

PROMOȚIA 1973 DE CADRE MILITARE FEMEI ANIVERSEAZĂ 45 DE ANI

Nr. :

Joi, 11/10/2018

Prima promoție de cadre militare femei aniversează la data de 12 octombrie 2018, 45 ani de la absolvirea școlii militare de la Făgăraș.
Revederea Promoției 1973 de cadre militare femei va avea loc, anul acesta, la sediul unității noastre și va debuta mâine, 12 octombrie, cu înălțarea drapelelor pe platoul unității și cu fotografii de grup. Sâmbătă, 13 octombrie, în sala de festivități a unității, se va desfășura festivitatea aniversării a 45 de ani de la absolvire, unde se va citi catalogul, se vor ține discursuri, iar la final se vor înmâna cadouri. Aniversarea continuă cu vizitarea Sălii de Tradiții a unității, vizitarea Muzeului Cetății Făgărașului și se va încheia seara cu cina festivă. Duminică, 14 octombrie, revederea se va încheia cu coborârea drapelelor.

***

Promoția 1973 de cadre militare femei numără 21 de subofițeri și 150 de ofițeri. Șef de promoție a fost locotenent Ehling Maria (fosta Carte). Absolventele au urmat Cursul de pregătire a cadrelor militare femei la Făgăraș între 15.07.1973 și 12.10.1973, urmând apoi timp de 3 ani, cursurile de specializare pe arme în școlile militare de specializare. Cel mai mare grad l-a obținut doamna Floarea Șerban - general-maior. Totodată, doamna general-maior Floarea Șerban, a fost prima femeie general din Armata Română.