• Ziua Armatei României

    „Astăzi, pe 25 octombrie, Ziua Armatei României, simţim o mare mândrie. Suntem urmaşii unei armate care a ştiut de fiecare dată să apere independența, suveranitatea, integritatea teritorială a statului. Avem un trecut glorios şi suntem datori să-l ducem mai departe. Suntem mândri de înaintaşii noştri“, a spus col.

  • Ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului

    În data de 29 mai 2016, a avut loc în parcul din fața Catedralei Ortodoxe ”Sfântul Ioan Botezătorul”, din Făgăraș, ceremonia de dezvelire și de sfințire a Monumentului Eroilor din Țara Făgărașului, căzuți la datorie în Primul Ră

  • 1 aprilie 2016 - 110 ani de istorie ai Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

    Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte "Constantin Brâncoveanu", continuator al tradiţiilor de luptă a Şcolii de Tragere a Infanteriei, a sărbătorit, vineri, 1 aprilie, o sută zece ani de existență, adăugând îndelungatei şi bogatei sale experienţe încă un an de neîntreruptă continuitate.

You are here

Emisiunea „Veşti de acasă”, difuzată la Radio România Internaţional.

Nr. :

Luni, 18/04/2016

În data de 1 aprilie 2016, cu prilejul aniversării a 110 ani de la înfiinţarea Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu” Făgăraş, comandantul instituţiei a prezentat pentru emisiunea „Veşti de acasă”, difuzată la Radio România Internaţional, câteva repere şi direcţii de acţiune spre care instituţia se va îndrepta.

 

 „Consider că vom putea fi la înălţime doar privind în trecut, acţionând în prezent şi gândind la viitor”, a precizat domnul colonel doctor Stelian Pantazi.

 

Astfel, menţinerea corpului instructorilor din instituţie la standarde de pregătire ridicate, adaptarea conţinutului instruirii la provocările noului mediu de securitate şi pregătirea resursei umane în conformitate cu aceste provocări, astfel încât Armata să îşi confirme poziţia rezultată din sondajele sociale, sunt direcţiile de acţiune pe care Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte le gândeşte pentru viitor.